From: OC GCP Questions

To: - ]
Subject: informed consent and acceptance of foreign data
Date: Wednesday, December 09, 2015 2:37:00 PM
Dear

We recommend that you contact your project manager for your submission to determine
whether submission and translation of the consent forms is required.

| hope this information is helpful to you. If you need further assistance, please feel free to

contact the GCP mailbox at gcp.questions@fda.hhs.gov .

Best regards,
Sheila

Sheila Brown, RN, MS
Policy Analyst, Office of Good Clinical Practice
Office of Special Medical Programs, Food and Drug Administration

This communication does not constitute a written advisory opinion under Title 21 CFR 10.85, but rather is an
informal communication under Title 21 CFR 10.85(k), which represents the best judgment of the employee
providing it. This information does not necessarily represent the formal position of FDA, and does not bind or
otherwise obligate or commit the agency to the views expressed.

From:
Sent: Tuesday, December 08, 2015 1:47 PM
To: OC GCP Questions
Cc:
Subject: informed consent and acceptance of foreign data

To whomever:

We are preparing an NDA for a client that conducted several small studies outside the US (in
a number of EU countries), and not under an IND. To support the NDA, we have prepared
documentation to demonstrate compliance with the requirements of 21 CFR 312.120 (per
FDA' March 2012 guidance document).

In addition to this documentation, which will be submitted with the NDA, is there a
requirement/FDA expectation that all of the consents be translated into English and included
in the NDA? We do not find any such requirement, and do not need it to document
adherence to 312.120. However, we want to be sure that this is the case.

Kind reiards,





