## Food and Drug Administration Center for Biologics Evaluation and Research Office of Vaccines Research and Review 168th Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee September 30, 2021 AGENDA

**Topic I:** Presentation of the Laboratory of Bacterial Polysaccharides (LBP), Division of Bacterial, Parasitic, and Allergenic Products (DBPAP), Office of Vaccines Research and Review (OVRR), Center for Biologics Evaluation and Research (CBER)

**Topic II:** Strain Selection for the Influenza Virus Vaccines for the 2022 Southern Hemisphere Influenza Season

Topic I

Topic I	
Time	Presentation/Presenter
8:30 a.m.	Opening Remarks: Call to Order (10 Min)  • Hana El Sahly, M.D. Chair, VRBPAC  Administrative Announcements, Roll Call, Conflict of Interest Statement (20 Min)  • Kathleen Hayes, M.P.H. Designated Federal Officer, VRBPAC CBER, FDA
9:00 a.m.	<ul> <li>Overview of Research/Site Visit Process, CBER (15 Min)</li> <li>Monica (Burts) Young, Ph.D.         Senior Advisor to the Associate Director for Research CBER/FDA – 10 Min     </li> <li>Q&amp;A – 5 Min</li> </ul>
9:20 a.m.	Overview of the Office of Vaccines Research and Review (OVRR) & Overview of the Division of Bacterial, Parasitic, and Allergenic Products (DBPAP)  • Jay Slater, M.D. Director Division of Bacterial, Parasitic, and Allergenic Products (DBPAP) Office of Vaccines Research and Review CBER/FDA – 15 Min  • Q&A – 10 Min

9:45 a.m.	<ul> <li>Overview of the Laboratory of Bacterial Polysaccharides</li> <li>Willie Vann, Ph.D.         Chief         Laboratory of Bacterial Polysaccharides (LBP)         Division of Bacterial, Parasitic, and Allergenic Products (DBPAP)         Office of Vaccines Research and Review         CBER/FDA – 15 Min     </li> <li>Q&amp;A – 10 Min</li> </ul>
10:05 a.m.	BREAK (10 min)
10:15 a.m.	Open Public Hearing (OPH) – 30 Min
10:45 a.m.	Closed Session <u>Committee Discussion, Recommendations and Vote</u> (60 Min)
11:45 a.m.	LUNCH BREAK (30 min)
Topic II: St	rain Selection for the Influenza Virus Vaccines for the 2022 Southern
_	
_	Influenza Season  Conflict of Interest Statement (10 Min)  • Kathleen Hayes, M.P.H.  Designated Federal Officer, VRBPAC  CBER, FDA
Hemisphere	Influenza Season  Conflict of Interest Statement (10 Min)  Kathleen Hayes, M.P.H. Designated Federal Officer, VRBPAC CBER, FDA  Introduction and Presentation of Questions  Anissa Cheung, M.Sc. Regulatory Coordinator Division of Viral Products Office of Vaccines Research and Review CBER/FDA – 15 Min
Hemisphere 12:15 p.m	Influenza Season  Conflict of Interest Statement (10 Min)  Kathleen Hayes, M.P.H. Designated Federal Officer, VRBPAC CBER, FDA  Introduction and Presentation of Questions  Anissa Cheung, M.Sc. Regulatory Coordinator Division of Viral Products Office of Vaccines Research and Review

2:00 p.m.	BREAK (10 min)
2:10 p.m.	Open Public Hearing (OPH) – 30 Min
2:40 p.m.	Committee Discussion, Recommendations, and Vote - 60 Min
3:40 p.m.	Adjourn Meeting