
From: Kezer, Doreen M
To:
Subject: Foreign/International BIMO Inspections
Date: Friday, April 06, 2018 10:02:00 AM
Attachments:

Good morning –
 
Please see the responses to your questions from FDA’s Office of Regulatory Affairs. The answers are
typed in red below in addition to the two templates attached above. ORA answers our BIMO inspection
questions.
 
Kind regards,
 
Doreen M. Kezer, MSN
Senior Health Policy Analyst
Office of Good Clinical Practice
Office of the Commissioner, FDA
 

 
This communication does not constitute a written advisory opinion under 21 CFR 10.85, but rather is an
informal communication under 21 CFR 10.85(k) which represents the best judgment of the employee
providing it. This information does not necessarily represent the formal position of FDA, and does not bind
or otherwise obligate or commit the agency to the views expressed.
 
 

From:  
Sent: Thursday, April 05, 2018 4:28 PM
To: OC GCP Questions <gcpquestions@fda.hhs.gov>
Subject: Foreign/International BIMO Inspections
 
Dear FDA Representative,
 
I believe these are simple questions and appreciate your input regarding BIMO inspections
conducted outside of the U.S. (OUS).

1.       Does the FDA request or require a Sponsor representative to attend the OUS Clinical
Investigator inspection?

a.       Foreign-speaking location (e.g., France, Belgium)? No
b.       English-speaking location (e.g., England, Scotland)? No

2.       If the answer to #1 is No, can the Clinical Investigator allow a Sponsor representative to
attend their inspection? Yes

3.       Can the FDA prohibit a Sponsor representative from attending an OUS Clinical Investigator
inspection if the Clinical Investigator would like to have them attend? No

4.       Can you please share the template notices and requests for information that are sent to
Clinical Investigators and Sponsors for inspections of foreign Clinical Investigators who are
located outside of the U.S.? Please see the attached documents

5.       Can you please share the template notices and requests for information that are sent to
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Sponsors/U.S. agents for inspections of foreign Sponsors who are located outside of the
U.S.? There are no templates for domestic communications.

 
Your attention to these questions is greatly appreciated.
 
Kind Regards,
 

 

 




