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Division of Dockets Management (HFA-305) 
5630 Fishers Lane, Rm 1061 
Rockville, MD 20857 

 
 

Docket No. 2005N-0389, DOCID: fr29se05-52 
 
To Whom It May Concern: 
 
This letter is in response to the Agency Information Collection Activities; Proposed Collection; 
Comment Request for Reprocessed Single Use Device Labeling, docket number 2005N-0389. 
MediSISS would like to request clarification in the Draft Guidance on the following areas in order to 
ensure compliance with section 502(u) of The Act (21 U.S.C. 352) amended by Medical Device User 
Fees and Modernization Act of 2002, amended by section 2 (c) of The Medical Device User Fee 
Stabilization Act of 2005.  
 
Under the amended provision, the reprocessor is required to “identify itself by name, abbreviation, or 
symbol in a prominent and conspicuous manner on the device or attachment to the device”. MediSISS 
would like clarification on the word “attachment”.  Is the labeling required to be a permanent fixture on 
the device? Can an attachment be a removable sticker? Are there permissible ways in which a device 
can be tagged? As labeling cannot interfere with functionality, can a tag be removed? 
 
In addition, does the labeling apply to all device classes I, II and III? Will the Agency require 
submission of validation data for the labeling? 
 
Lastly, is the reprocessor of single use devices required to register or trademark their “mark” with the 
appropriate agencies? Does the label have to match the company colors or can the label be monochrome, 
black and white contrast? 
 
Thank you for your help in clarifying the requirements of the amended provisions to ensure full industry 
compliance.  
 
Best regards, 
 
 
Brandi James 
MediSISS Regulatory Affairs Specialist 


